Tegelwerk kitten

Tegelwerk kitten in bijvoorbeeld een badkamer, toilet of keuken is vanuit een hygiënisch oogpunt zeer belangrijk. Nadat het tegelwerk is geplaatst is het dus van belang om alle aansluitingen tussen verschillende oppervlaktes secuur en met behulp van het juiste materiaal te kitten.

Waarom tegelwerk kitten

Tegelwerk kitten dient te gebeuren tussen verschillende oppervlaktes omdat er zich tussen deze oppervlaktes beweging voor kan doen. Het kitwerk dient deze bewegingen op te vangen. Tegelwerk kitten moet daarom worden gedaan bij de aansluitingen tussen muur en vloer, maar ook aansluitingen tussen muur en plafond en muren onderling. Hierdoor kan er geen vuil achterblijven. Daarnaast zorgt het kitten van tegelwerk, mits dit met het juiste materiaal wordt gedaan, dat er geen schimmel kan ontstaan. Wanneer tegelwerk kitten op de juiste manier wordt uitgevoerd kan dit het binnenklimaat van een ruimte verbeteren. Daarnaast zorgt het kitten van tegelwerk ook voor een mooie, fraaie en strak afwerking die tevens de hygiëne van de ruimte sterk verbeterd. Omdat tegelwerk  kitten voornamelijk in natte ruimtes, zoals badkamers of toiletten wordt gedaan is het van belang om dit met het juiste materiaal te doen. Er dient gebruik te worden gemaakt van een waterdichte en schimmelwerende kitsoort.

 

Wanneer u vragen heeft, meer informatie wilt of direct een vrijblijvende offerte wilt aanvragen voor het kitten van uw badkamer neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!